Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Η Μεγάλη Απόδραση


Περιπέτεια, Δράμα, Ιστορική, Θρίλερ, Πολεμική | 1963 | 2ω 52λ | HD | 5.1

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί μεταφέρουν σε ασφαλές στρατόπεδο την αφρόκρεμα των αιχμαλώτων πολέμου που κατά καιρούς προσπάθησαν να αποδράσουν. Και ενώ η Γκεστάπο θεωρεί ότι κανείς δεν μπορεί να διαφύγει, οι αιχμάλωτοι συλλαμβάνουν ένα σχέδιο που θα επιτρέψει σε 250 άνδρες να περάσουν τα συρματοπλέγματα και να φυγαδευτούν προς την Ελβετία.

Το 1943 οι Γερμανοί δημιούργησαν το στρατόπεδο Luft North το οποίο λειτουργούσε σαν φυλακή υψίστης ασφαλείας για αιχμαλώτους πολέμου. Προορισμένο να κρατήσει φυλακισμένους ακόμα και όσους είχαν λαμπρή πείρα σε αποδράσεις, το στρατόπεδο συγκέντρωσε μερικούς από τους πιο λαμπρούς φυγάδες των γερμανικών στρατοπέδων. Όπως ήταν φυσικό συγκεντρωμένοι όλοι στον ίδιο χώρο ήταν φυσικό να οργανώσουν το πιο εντυπωσιακό σχέδιο απόδρασης που έγινε ποτέ.

Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία και με μια λαμπρή πρωταγωνιστική ομάδα, δεν είναι τυχαίο που η «Μεγάλη Απόδραση» θεωρείται μια από τις πλέον κλασσικές περιπέτειες στην ιστορία του σινεμά. 
Συνδυάζοντας στα παραπάνω τα ταλέντα του σκηνοθέτη Τζον Στάρτζες, των σεναριογράφων Τζέιμς Κλάβελ και Γ. Ρ. Μπερνέτ καθώς και του συνθέτη Ελμερ Μπερνστάιν η ταινία μεταμορφώνεται σε μια επική περιπέτεια η οποία μαγνητίζει και εμπλέκει το κοινό εδώ και δεκαετίες.

Σκηνοθεσία: John Sturges
Ηθοποιοί: Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough, Gordon Jackson, David Mccallum, James Coburn, Donald Pleasence, Charles Bronson, James Donald, John Leyton

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου