Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Mudbound: Δάκρυα στον Μισισιπή



Δραματική, Εποχής | 2017 | 2ω 9λ | HD

Η οικογένεια Μακ Άλαν έχει μόλις αφήσει την ήρεμη, πολιτισμένη ατμόσφαιρα του Μέμφις και βρίσκεται εντελώς απροετοίμαστη απέναντι στις σκληρές απαιτήσεις της αγροτικής ζωής στο Δέλτα του Μισισιπή. Παρά τα μεγαλεπήβολα όνειρα του Χένρι ΜακΆλαν (Τζέισον Κλαρκ), η γυναίκα του Λόρα (Κάρει Μάλιγκαν) παλεύει να διατηρήσει την πίστη της στο μάταιο εγχείρημα του συζύγου της και να μεγαλώσει τις δύο κόρες της.
Εν τω μεταξύ, ο Χαπ και η Φλόρενς Τζάκσον (Ρομπ Μόργκαν, Μέρι Τζ. Μπλάιτζ), οι μαύροι μισθωτοί καλλιεργητές που έχουν δουλέψει τη γη για χρόνια, παλεύουν να πετύχουν το δικό τους, μικρό όνειρο, παρά τους αμείλικτους κοινωνικούς περιορισμούς. Ο πόλεμος ανατρέπει τα σχέδια των δύο οικογενειών με την επιστροφή των αγαπημένων τους, του Τζέιμι Μακ Άλαν (Γκάρετ Χέντλουντ) και του Ρονσέλ Τζάκσον (Τζέισον Μίτσελ), οι οποίοι αναπτύσσουν μία δυνατή φιλία που προκαλεί την κοινωνία στην οποία ζουν. Δύο οικογένειες στον αγροτικό αμερικάνικο Νότο, οι λευκοί ιδιοκτήτες γης και οι μαύροι αγρότες που την καλλιεργούν, βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της επικής, ανθρώπινης, ταινίας για όλα όσα χωρίζουν και ενώνουν τους ανθρώπους.

Οι δυνατές ερμηνείες και η κεντημένη αφήγηση ρίχνουν φως σε μία σκοτεινή περίοδο του αμερικάνικου νότου που μαστιζόταν από τις φυλετικές διακρίσεις αλλά και τις συνέπειες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, όπως αποτυπώνονται σε όσους επιβίωσαν και επέστρεψαν.

Υποψήφιο για Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου (Mary J. Blige), σεναρίου, μουσικής και φωτογραφίας.
Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα δεύτερου γυναικείου ρόλου (Mary J. Blige) και τραγουδιού (Mighty River).
36 βραβεία σε 118 συνολικά υποψηφιότητες.

Σκηνοθεσία: Dee Rees

Κύριοι Ρόλοι:
Carey Mulligan … Laura McAllan
Garrett Hedlund … Jamie McAllan
Jason Clarke … Henry McAllan
Jason Mitchell … Ronsel Jackson
Mary J. Blige … Florence Jackson
Jonathan Banks … Pappy McAllan
Rob Morgan … Hap Jackson
Kelvin Harrison Jr. … Weeks
Dylan Arnold … Carl Atwood

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου